Sandra Nobel
Sandra Nobel Eelco Lindhout (archieffoto)

Kerngroep schrijft namens Swifterbant dorpsvisie: „Dit is de kans om mee te praten”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „De inwoners van Swifterbant gaan het komende halfjaar aan de slag met het ontwikkelen van een dorpsvisie voor hun dorp”, aldus de gemeente Dronten, „De visie moet antwoord geven op de vraag: waar willen we naartoe met ons dorp?”.

De gemeenteraad heeft ruim een jaar geleden gevraagd zo’n visie te ontwikkelen. De verwachting is nu dat de dorpsvisie over een half jaar wordt voorgelegd aan die raad.

Kerngroep

Dorpsbelangen heeft een groep van 11 dorpsbewoners samengebracht die samen de kerngroep ‘Ons Swifterbant’ vormen. Bestuurslid Sandra Nobel: „De leden van de kerngroep zitten vol met goede ideeën en ze staan te popelen om dit samen met de dorpsgenoten uit te werken.”

De kerngroep heeft met hulp van de gemeente een inspraakplan opgesteld. Dit plan is dinsdag door B en W vastgesteld. De kerngroep coördineert de inspraak. Deze start met een digitale vraag aan de bevolking, waarbij de inwoners worden uitgenodigd om hun droombeelden en ideeën kenbaar te maken. Daarna komt er een themamarkt. Daar kunnen inwoners reageren op de thema’s.

Toekomstplein

Uiteindelijk komt er een presentatie van het ‘Toekomstplein Swifterbant’. Hier kunnen zaken nog worden toegevoegd en aangescherpt. Daarna schrijft de kerngroep haar definitieve dorpsvisie.

Wethouder Irene Korting (VVD): „Ik roep iedereen in Swifterbant op om mee te doen. Dit is de kans om mee te praten over te toekomst van het dorp.”

Dorpsvisie Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden