Een impressie van het project aan het stationsplein in Dronten.
Een impressie van het project aan het stationsplein in Dronten. Adema Architecten

Bouw van woniningen en voorzieningen aan stationsplein start dit jaar

Algemeen

DRONTEN - De projectontwikkelaars Mark Lorist en Martijn Koppert starten in het laatste kwartaal van dit jaar met de bouw van 125 woningen en voorzieningen aan het stationsplein in Dronten. De initiatiefnemers spreken over: ā€žStartersappartementen, stadswoningen en appartementen, woonzorgstudioā€™s voor zorginstelling Coloriet en stationsgerelateerde voorzieningen.ā€

De gemeente Dronten heeft in 2017 aan verschillende ontwikkelaars gevraagd een plan te maken voor het stationsgebied. Daaruit werden Lorist en Koppert samen met Adema Architecten uit Kampen geselecteerd. Volgens de gemeente waren de visie, de kwalitatief hoogwaardige uitwerking, het samenbrengen van verschillende functies en het invullen van een Drontense behoefte doorslaggevend.

Kampen, Harderwijk, Lelystad

Lorist en Koppert realiseerden onlangs een park met onder andere de Burger King en KFC aan de A28 in Harderwijk en zijn betrokken bij de plannen voor recreatiegebied Roggebotsluis in Kampen aan het Drontermeer en de realisatie van het Van der Valk Hotel in Lelystad.

De projectontwikkelaars opereren onder de naam KWA-Plein Dronten. Ze zijn voor dit project een samenwerking aangegaan met Reinbouwgroep uit Dieren, bouwbedrijf Olde Rikkert Bouw uit Almere en Flipse Makelaardij uit Dronten.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden