Vaccinatie in Lelystad
Vaccinatie in Lelystad eigen foto

GGD start vaccinatie in Lelystad en is druk bezig om andere locaties te realiseren

Algemeen

LELYSTAD - GGD Flevoland is vanmorgen om negen uur begonnen met de vaccinatie van de eerste groep van circa vijfduizend medewerkers van zorginstellingen. Vanaf de locatie aan de Schroefstraat in Lelystad zijn de eerste vaccinaties inmiddels gezet. Het animo onder de medewerkers van zorginstellingen is volgens de GGD groot.

De vaccinatielocatie in Lelystad heeft drie priklijnen. Mensen melden zich bij een administratieve medewerker die de gegevens controleert. Daarna gaat men naar de vaccinatieruimte. Vervolgens wordt informatiemateriaal uitgereikt en tot slot kan de gevaccineerde plaatnemen in de wachtruimte. Na drie weken volgt de tweede vaccinatie.

Dagelijks zijn er 13 mensen aan het werk in Lelystad. Zij werken deels voor GGD Flevoland en zijn deels geworven via uitzendbureaus. Ook voormalig-GGD-ers zetten zich in.

Andere locaties

Op de eerste vaccinatiedag staan er zo’n 300 afspraken gepland. De komende periode vaccineert de GGD zeven dagen per week. 

De komende periode worden de vaccinaties uitgebreid naar andere groepen. „Wij zijn dan ook druk bezig om andere vaccinatielocaties in Flevoland te realiseren”, aldus de GGD Flevoland.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden