Het vliegtuigje boven het Museumplein.
Het vliegtuigje boven het Museumplein. @Videre10

Huijbregts in Dronten als ‘middelpunt van Nederland’ opeens gelinkt aan demonstratie

Algemeen

DRONTEN - Een vliegtuigje boven de demonstratie op het Museumplein met daarachter de tekst ‘koud hè?!’, ondertekend door ‘Videre’. Mensen die op Google het ip-adres van Videre probeerden te achterhalen, kwamen uit bij Jacques Huijbregts in Dronten.„Binnenkort krijgt ie visite”, klinkt het inmiddels dreigend op de social media. Huijbregts benadrukt dat hij er niets mee te maken heeft. Hij heeft voor de zekerheid de politie op de hoogte gebracht.

Op het Museumplein was gisteren een verboden demonstratie tegen het coronabeleid van het kabinet. Daar vloog op een gegeven moment een vliegtuig overheen. Mensen die de verantwoordelijke persoon via Google probeerden te achterhalen, kwamen terecht op het middelpunt van Nederland. En daar woont Jacques Huijbregts. Toevallig.

Middelpunt van Nederland

Eens in de zoveel tijd wordt Huijbregts ermee geconfronteerd dat zijn adres aan de Haringweg in Dronten door Google is aangewezen als middelpunt van Nederland. Bijvoorbeeld als mensen op zoek gaan naar het ip-adres van een internetoplichter. Google constateert dan dat het een adres ‘in Nederland’ is. De zoekmachine geeft geen privacygevoelige informatie en zet dan maar een puntje exact in het midden van het land.

Meestal kan Jacques Huijbregts er wel om lachen. Vandaag gaan de publicaties op Twitter hem net iets te ver. Hij wordt in verband gebracht met dat vliegtuigje boven het Museumplein. Eén twitteraar heeft zelfs de foto van pa Huijbregts erbij gezet. „ff langs gaan met ze alle”, aldus een oproep van een zekere Sylvia Jobse op Facebook.

Jacques Huijbregts benadrukt dat hij niks met het vliegtuigje te maken heeft. Hij heeft Google ooit gevraagd om dat stipje ergens middenop het Markermeer te zetten, zodat niemand er last van heeft. Het is echter moeilijk om door te dringen tot dit bedrijf.

Je weet het nooit…

Hij zit er niet erg over in, omdat er op de social media ook al berichten zijn geplaatst dat hij er niets mee te maken heeft: „Maar je weet het nooit wie zo’n eerste bericht leest en hoe mensen reageren. Daarom vind ik het wel fijn als jullie mijn kant van het verhaal publiceren.”

Voor de zekerheid toch de vraag: bent jij zondag op het Museumplein geweest? „Nee”, lacht de ondernemer uit Dronten, „Wij waren niet op het Museumplein. En ook niet erboven!”

Huijbregts Automatisering