Verkeerslichten op de Hanzeweg.
Verkeerslichten op de Hanzeweg. ©maartenheijenk.nl

Werkzaamheden aan Hanzeweg moeten nog beginnen; overlast duurt voort

Algemeen

DRONTEN - De werkzaamheden aan de Hanzeweg tussen de Oudebosweg en de Hondweg moeten nog beginnen. Twee weken geleden werd er één rijstrook afgesloten vanwege losliggend asfalt. „De hinder kan door de feestdagen twee tot drie weken duren”, meldde de provincie toen. Drie weken later is er nog niets veranderd.

„Helaas”, zegt een woordvoerster van de provincie over de vertraging. „Door de feestdagen hebben de werkzaamheden aan de wegen grotendeels stil gelegen. Wel zijn asfaltboringen gedaan en is het asfalt onderzocht. Op basis daarvan heeft de aannemer een voorstel gedaan voor herstel. Dit voorstel ligt nu bij de provincie ter beoordeling.”

Onderzoek

De Hanzeweg is ruim anderhalf jaar geleden volledig vernieuwd. Hoe kan het dat er zo snel alweer problemen zijn? De provincie kan daar nog geen antwoord op geven: „Op dit moment wordt onderzocht wat de oorzaak kan zijn van het probleem aan de hand van de proefboringen en het onderzoek naar het asfalt.”

Die proefboringen zijn op meerdere locaties in de Hanzeweg uitgevoerd. Zolang de analyses niet klaar zijn, doet de provincie geen uitspraken over de aansprakelijkheid van bijvoorbeeld de aannemer: „Onderzoek moet uitwijzen wat het probleem is. Pas dan kan bekeken worden aan wie of wat het probleem te wijten is.”

Hinder wegnemen

Vooralsnog ligt de focus van de provincie op het wegnemen van de hinder voor het verkeer. Daarom worden de komende periode de dek- en tussenlaag van het weggedeelte vervangen.

De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden op korte termijn kunnen starten: „Mits de weersomstandigheden dat toelaten.”

.


Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 4 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 5 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 5 uur geleden