Afbeelding
torstensimon

Onderzoek: In Dronten waarschijnlijk relatief weinig weigeraars coronavaccinatie

Algemeen

DRONTEN - Dronten is de Flevolandse gemeente waar in 2020 de minste weerstand was tegen het Rijksvaccinatieprogramma. Op basis hiervan rekent het Zorgverzekering Informatie Centrum (ZIC) erop dat de er in Dronten relatief weinig coronavaccinatieweigeraars zijn.

In de gemeente Dronten was 92% van de tweejarigen vorig jaar volledig ingeënt tegen infectieziekten als polio en mazelen. Dat percentage lag hoger dan in Almere (90%), Zeewolde (87%), Noordoostpolder (86%), Lelystad (85%) en op Urk (61%).

In 2020 was er op landelijk niveau een kleine toename te zien in het percentage volledig gevaccineerde kinderen (+0,6 procentpunt). In de gemeente Dronten waren er in 2020 ten opzichte van het jaar ervoor 2,1% meer tweejarige kinderen volledig ingeënt.

Coronavaccin

Het ZIC heeft de vaccinatiegraad onder tweejarigen per gemeente in kaart gebracht op basis van RIVM-data. Het onderzoek is uitgevoerd om in te schatten waar de overheid mogelijk tegen de meeste coronavaccinweigeraars aan zal lopen.

Eerder deze maand bleek uit een mini-enquête van DeDrontenaar.nl dat 68,3% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen het coronavaccin. 21,2% zei op dat moment ‘nee’ en 10,4% wist het nog niet. De raadpleging was door 1.252 lezers ingevuld.