Afbeelding
screenshot bestemmingsplan

Geen bezwaren tegen vakantiewoningen op deel van Lowlands- en Defqon-camping

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De plannen voor de bouw van 350 vakantiewoningen op het recreatieterrein Ellerveld in Biddinghuizen hebben eind vorig jaar ter inzage gelegen. Er zijn geen bezwaren ingediend, dus het bestemmingsplan kan nu worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Het nieuwe resort Dormio Veluwemeer wordt gerealiseerd op een deel van het terrein dat wordt gebruikt als camping voor evenementen als Opwekking, Lowlands en Defqon.1. De locatie heeft al jarenlang de bestemming ‘verblijfsrecreatie’, maar tot nu toe was geen enkele marktpartij erin geïnteresseerd.

Grote Europese speler

Twee jaar geleden meldde Dormio Leisure Development zich. Zij zijn een grote Europese speler als het gaat om recreatieparken en hebben het Ellerveld inmiddels gekocht van projectontwikkelaar Van de Steeg.

Dormio wil er 350 vakantieverblijven bouwen, variërend van kleinere bungalows tot 20-persoons groepsverblijven. „De huidige eisen en wensen die de markt stelt aan recreatiewoningen passen niet binnen het nu geldende bestemmingsplan”, schrijven B en W aan de gemeenteraad, „Om deze reden is een aanpassing noodzakelijk.”

„De wijzigingen zorgen voor een opzet die passend is bij de visie van Dormio”, vervolgt het college. Met dit bestemmingsplan kan een ‘kwalitatief hoogstaand recreatiepark’ gerealiseerd kan worden, passend bij de huidige tijd: „Het beoogde park bevindt zich in het luxere segment en is daarmee een aanvulling op het bestaande aanbod.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden