Tijdelijke stoplichten op de Hanzeweg.
Tijdelijke stoplichten op de Hanzeweg. ©maartenheijenk.nl

GroenLinks kritisch over Hanzeweg en Elburgerbrug: „Waarom geen noodreparatie?”

Algemeen


DRONTEN - De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad is kritisch over de bereikbaarheid van Dronten. Fractievoorzitter Paul Vermast wijst op de afgesloten rijstrook van de Hanzeweg en de problemen met de Elburgerbrug.

Een gedeelte van de Hanzeweg is al wekenlang afgesloten. „Deze situatie duurt voort en leidt, naast het ernstige ongeval op Kerstavond, ook tot ernstige vertraging en hinder op de N307 in beide richtingen”, constateert GroenLinks.

Overlast

„Hoe kan het dat er geen noodreparatie aan het wegdek heeft plaatsgevonden om de overlast tijdelijk op te lossen?”, vraagt de fractie aan B en W. Vermast vraagt daarom hoe het college er aandacht voor heeft gevraagd bij de provincie, de eigenaar van de weg: „Want dit is misschien wel de belangrijkste ontsluiting van onze gemeente.”

GroenLinks hoopt dat de provincie bij voorrang aandacht wil schenken aan de kwaliteit van de provinciale infrastructuur in de gemeente Dronten: „Zeker ook met het oog op de Elburgerbrug die deze week weer langdurig in storing was.”

De vragen van GroenLinks worden vanavond behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Elburgerbrug en Hanzeweg