Barry Hoogezand (VVD)
Barry Hoogezand (VVD) ©maartenheijenk.nl

VVD wil Huijbregts Automatisering beschermen: „Bedreigingen zijn absurd”

Algemeen


DRONTEN - Huijbregts Automatisering heeft helemaal niets te maken met de protesten van afgelopen zondag op het Museumplein. Toch werd het bedrijf uit Dronten er door een toevallige samenloop van omstandigheden aan gelinkt en volgden er bedreigingen. De VVD-fractie in de gemeenteraad vraagt om maatregelen.

De woning en het bedrijf van Jacques Huijbregts aan de Haringweg liggen volgens sommige computersystemen precies in het hart van Nederland. Zondag vloog er een vliegtuigje over de manifestatie tegen de coronamaatregelen. Degenen die de huurder van dat vliegtuigje probeerden te achterhaalden, kwamen terecht bij een anonieme website is ‘ergens in Nederland’. Vanwege die anonimiteit verwezen zoekmachines naar het centrum van het land, naar de Haringweg.

Hard aanpakken

Het leidde tot enkele bedreigingen. „Onterecht”, constateert VVD-raadslid Barry Hoogezand, „De bedreigingen zijn absurd en de bedreigers moeten hard aangepakt worden.” Hij vraagt aan B en W welke maatregelen er worden getroffen om de veiligheid van deze ondernemer en anderen in zijn omgeving te waarborgen.

Ook vraagt de VVD’er naar de aard en frequentie van de bedreigingen. „Kan de gemeente een rol spelen in de oplossing van het probleem rond de plaatsbepaling?”, vraagt hij zich af. De vragen worden vanavond behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Huijbregts Automatisering

.

Gemeenteraadsvergadering


Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 1 uur geleden
Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 22 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Tien inwoners dienen plan in voor potje van 30.000 euro: "Dronten mooier maken" 23 uur geleden