De burgemeesterskamer in het nieuwe gemeentehuis.
De burgemeesterskamer in het nieuwe gemeentehuis. Dick van de Graaf

In het nieuwe gemeentehuis heeft alleen de burgemeester een eigen kamer

Gemeente

DRONTEN - Het nieuwe gemeentehuis krijgt ‘activiteitgerichte werkplekken’. „Niemand heeft een vaste werkplek”, zegt verantwoordelijk wethouder Roelof Siepel, „Behalve de burgemeester.”

Toen burgemeester Jean Paul Gebben aantrad, was de renovatie van het gemeentehuis al begonnen. Hij kreeg een kantoor in het voormalige Rabobankgebouw. Zijn kamer in het gemeentehuis komt op dezelfde plek als die van zijn voorgangers: op de eerste etage bij het balkonnetje aan de kant van het Meerpaalplein.

Gebben moet het met een iets kleinere kamer doen dan Aat de Jonge en diens opvolger Ineke Bakker. In het verleden stond er een grote tafel, bijvoorbeeld voor de vergaderingen van B en W. Die tafel verdwijnt, want het college komt straks in een vergaderkamer bijeen. De burgemeesterskamer wordt volgens Siepel ‘naar eigen inzicht en smaak’ door Jean Paul Gebben ingericht.

Wethouderskamers

Voor de wethouders is er straks nog wel een bestuursvleugel op de eerste etage aan de kant van het Meerpaalplein: „Daarin komen wel wethouderskamers, maar die zijn niet exclusief voor wethouders. Ze zijn ook voor anderen beschikbaar.”

De ambtenaren kunnen in het verbouwde gemeentehuis kiezen uit projectruimtes, waar ze samen met collega’s plaatsnemen. Daarnaast zijn er plaatsen waar ze in hun eentje aan het werk kunnen en afgesloten ‘concentratiewerkplekken’. „Medewerkers kunnen dus een werkplek zoeken die past bij wat de activiteit vraagt”, legt Siepel uit.

Verbouwing gemeentehuis