Werkplekken in het nieuwe gemeentehuis.
Werkplekken in het nieuwe gemeentehuis. Dick van de Graaf

Gemeentehuis blijft binnen begroting van 24,9 miljoen: „Scherp aan de wind gezeild”

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel stelt dat de verbouwing van het gemeentehuis binnen de door de gemeenteraad beschikbaar gestelde 24,9 miljoen euro wordt gerealiseerd. „We hebben scherp aan de wind gezeild.”

Meteen na zijn aantreden in 2019 kondigde Siepel aan dat de verbouwing geen cent meer zou kosten dan het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde bedrag. Inmiddels stelt hij opgelucht te zijn, nu dit daadwerkelijk is gelukt.

In die 24,9 miljoen euro zat ook de tijdelijke huisvesting gedurende de renovatie. Uiteindelijk zijn de kosten opgelopen tot 25,7 miljoen, maar die extra 8 ton voor het zonnepark op het parkeerterrein wordt opgehoest door de provincie Flevoland.

Mee- en tegenvallers

Grootste tegenvaller was volgens de wethouder het besluit van de gemeenteraad, dat hij het inspraakproces van 2,5 ton en het kunstwerk van 91.000 euro uit het budget van de verbouwing moest betalen. Tegenvaller was ook dat er meer asbest werd aangetroffen dan verwacht en dat een lichtkoepel in de kantine door lekkage verrot was.

Meevaller was dat de gevelisolatie goed bleek te zijn. Ook kon er volgens Roelof Siepel op de kosten worden bespaard door scherp aan te besteden. Exacte cijfers over de mee- en tegenvallers noemt hij niet: „Dat wil ik eerst aan de gemeenteraad rapporteren.”

Verbouwing gemeentehuis

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden