De bussluis gezien vanaf de Fazantendreef.
De bussluis gezien vanaf de Fazantendreef. screenshot Google Streetview

Er is geen enkele reden om bussluis Dronten-zuid te openen voor verkeer

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Irene Korting heeft in september al afgeraden om Dronten-zuid te ontsluiten via de huidige bussluis richting rotonde Dronterweg/Biddingringweg. In antwoord op vragen van Frans Rietveld (SP) herhaalt ze dat nu nog eens.

De SP’er klaagde over de verkeersdrukte op de Pimpernel en Kruidendreef. Volgens de wethouder is de verkeersintensiteit daar echter laag, ligt de snelheid rond de 30 kilometer per uur en zijn er bijna geen ongevallen geregistreerd. Als de bussluis open gaat, wordt het volgens Korting op andere wegen weer drukker: „En het effect op het milieu achten wij minimaal.”

Ze wijst erop dat ook de provincie, eigenaar van de Biddingringweg, openstelling niet ziet zitten. Dat geldt ook voor een nieuwe aansluiting op de Biddingringweg richting Fazantendreef.

30 kilometer

Rietveld vindt dat er wat gedaan moet worden aan de geluidshinder aan de Pimpernel en Kruidendreef. Het gemeentebestuur is het daar niet mee eens. Zo hoeft de overheid in dit deel van Dronten-zuid geen maatregelen te nemen, omdat het een 30-kilometerzone is.

Ook het verkeerslawaai in de tuinen is geen argument: „Een tuin komt niet in aanmerking voor bescherming tegen geluidhinder.” Bovendien zijn de Pimpernel en Kruidendreef de komende vijf jaar nog niet aan groot onderhoud toe.

Dronterweg - Biddingringweg

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden