Kajsa Ollongren
Kajsa Ollongren Arenda Oomen Fotografie / Opdrac

Minister mag van Dronten een stad willen maken, maar gemeente houdt zelf de regie

Gemeente

DRONTEN - Minister Kajsa Ollogren van Binnenlandse Zaken noemt Dronten als één van de steden die een rol krijgen in de aanpak van het woningtekort in de regio Amsterdam. B en W van Dronten stellen dat ze zelf de regie in handen houden.

De Tweede Kamer heeft vorig jaar met overgrote meerderheid de ‘motie Koerhuis’ aangenomen voor de bouw van 100.000 extra woningen in Flevoland. De gemeenteraad heeft daarop gesteld dat Dronten kan groeien naar 65- of 75.000 inwoners.

De minister schreef in december een brief aan de Tweede Kamer dat ze werkt aan plannen om de woningbouw in het stadshart van onder andere Dronten naar voren te halen naar de periode tot 2030. De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft gevraagd hoe B en W hierover denken.

Grote invloed

„Een (versnelde) groei van de woningbouw in Dronten heeft grote invloed op de leefomgeving”, antwoordt het gemeentebestuur. Die groei wordt straks in de plannen van het college opgenomen in een nieuwe ‘integrale visie op de leefomgeving’. Voordat deze visie wordt vastgesteld, wil het gemeentebestuur weten hoe de inwoners erover denken.

Honderdduizend woningen