Manon Bakker lijkt na brons tijdens wereldbekerwedstrijd favoriet voor WK-titel

Algemeen

OVERIJSE - Met twee derde plaatsen tijdens het laatste weekeinde voor de wereldkampioenschappen in Oostende, lijkt Manon Bakker er helemaal klaar voor. Na haar derde plaats tijdens de Flandriencross van gisteren eindigde ze vandaag voor ’t eerst op het podium bij een wereldbekerwedstrijd.

„Ik ben hier enorm blij mee”, zegt de inwoner van Swifterbant op de website van haar team Credishop-Fristads, „Ik ben normaal niet het type voor dit klimparcours. Ik was eigenlijk heel erg bang voor vandaag. Toch kon ik goed mee, ik maakte vooral tijd goed in de loopfases en in de afdalingen.”

‘Uitgesproken favoriet’

Bakker was in Overijse de beste belofte en dat biedt perspectief voor het WK, want daar komt ze volgende week zondag uit bij de beloften. Volgens haar team is ze zelfs ‘de uitgesproken favoriet voor de titel’.

Zelf zegt ze tegen haar werkgever: „Ik ga er gewoon super hard mijn best doen en dan zien we wel waar we uitkomen. Ik ga er alles aan doen om die trui binnen te halen. Mijn zandcapaciteiten zijn ook goed. Dus ik ben heel blij met het parcours. Het zal wel een heel andere wedstrijd worden dan vandaag aangezien we daar niet tussen de profs rijden en een aparte wedstrijd rijden met de beloften dus dat is altijd even afwachten hoe het gaat verlopen.”

Wereldbeker Overijse

  1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned.)
  2. Lucinda Brand (Ned.)
  3. Manon Bakker (Ned.)
  4. Clara Honsinger (USA)
  5. Denise Betsema (Ned.)
  6. Sanne Cant (Bel.)
  7. Anna Kay (G-Br.)
  8. Evie Richards (G-Br.)
  9. Kata Blanka Vas (Hon.)
  10. Marianne Vos (Ned.)
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden