Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

Burgemeester, Asv Dronten en Ichthus College raden ongeregeldheden af

Algemeen

DRONTEN - „Niemand vindt de coronamaatregelen leuk. Rellen is niet de oplossing! Onze club is hier duidelijk in.” Dat schrijft voetbalvereniging Asv Dronten op Facebook over de voor vanavond in Dronten aangekondigde ongeregeldheden.

Er zijn inmiddels op de diverse media oproepen verschenen om in Dronten de kalmte te bewaren. Onder hen behalve Asv Dronten ook burgemeester Jean Paul Gebben en de schoolleiding van het Ichthus College.

Burgemeester

„Vanmorgen bereikten ons ook signalen dat jongeren elkaar oproepen om vanavond te verzamelen en onrust te veroorzaken op verschillende plekken in de gemeente Dronten”, schrijft burgemeester Gebben op de website van de gemeente. „Ik reken erop dat we onze Drontense nuchterheid vasthouden!”

„Ik doe in navolging van de politie Dronten een ernstig beroep op alle ouders en verzorgers in de gemeente Dronten, praat erover met je kinderen en vooral: houd ze thuis. En tegen de jongeren die deze berichten delen en van plan zijn om vanavond de avondklok te overtreden en de openbare orde te verstoren: weet dat je een boete krijgt. Weet dat je vervolgens een strafblad krijgt. Weet dat dat gevolgen heeft voor je toekomst. Blijf thuis en hou nog even vol.”

Ichthus College

De schoolleiding van het Ichthus College schreef aan de ouders: „De oproep wordt breed gedeeld en met name onder de VO-scholieren, onze leerlingen, uw kinderen. Wij vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. We hechten grote waarde aan de vrijheid van meningsuiting. We geloven echter niet dat rellen, vernielingen, geweld tegen hulpverleners enzovoorts de manier is om een mening te uiten.”

„We hebben vandaag alle leerlingen geïnformeerd en opgeroepen om vooral niet naar het centrum te gaan. Aan u de vraag om het met uw kinderen te bespreken en er op te letten dat de kinderen vanavond niet naar het centrum gaan”, aldus de school, „Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, stellen wij u hiervan op de hoogte. Wij vertrouwen erop dat u hierin uw verantwoordelijkheid neemt.”

Politie

De politie Flevoland schrijft: „We krijgen via social veel tips over mogelijke ongeregeldheden ivm de avondklok. Wil je dit soort info via het meldingsformulier op http://politie.nl met ons delen? Dan komt je info direct op de goede plek terecht. Dankjewel!”

Politie Dronten