Bastiaan Pellikaan en Jolanda Berntsen.
Bastiaan Pellikaan en Jolanda Berntsen. eigen foto

Uitbreiding hogeschool na lang dubben van start, heien voor kamers is begonnen

Algemeen

DRONTEN - Aeres Hogeschool Dronten heeft vanmiddag de handtekeningen gezet voor de uitbreiding van het schoolgebouw. Tegelijkertijd begonnen op het voormalige sportveld op de campus de heiwerkzaamheden voor de bouw van eerst 72 en uiteindelijk 288 studentenkamers.

De bouwwerkzaamheden aan de ‘kas’ van de hogeschool gaan op 8 maart van start. Voorzitter Bastiaan Pellikaan van het college van bestuur vertelde vanmiddag dat de school lang getwijfeld heeft over de uitbreiding. Die twijfel was ingegeven door de veranderingen in het onderwijs als gevolg van corona.

Het kost wat…

Uiteindelijk is er toch tot uitbreiding besloten omdat volgens Pellikaan de behoefte aan goed opgeleide mensen in de land- en tuinbouw groot blijft: „Bovendien krijgt Dronten een landelijk profiel en een landelijke uitstraling. Daar maakt dit karakteristieke gebouw onderdeel van uit. Ik ben blij dat deze uitbreiding nu gaat gebeuren. Het kost wat, maar dan krijg je ook wat.”

Schooldirecteur Jolanda Berntsen zei dat het gebouw in 2012 was berekend op zo’n 1.600 studenten. Dat zijn er inmiddels 2.450. Ze verwacht dat de school de komende jaren nog enigszins blijft groeien.

Grote speeltuin

De nieuwbouw met onder andere een grote evenementenruimte ademt volgens de directeur duurzaamheid, transparantie en ontmoeting uit. Ze sprak over een ‘uitnodigende omgeving’: „Ik zie het als grote speeltuin, waar we samen kunnen leren en experimenteren.”

Berntsen benadrukte de rol van de studenten: „De participatie van studenten in het hele reilen en zeilen van de hogeschool is echt uniek en moeten we koesteren. De studentenverenigingen krijgen ook een prominente plek in de nieuwbouw.”

Digitale rondleiding

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden