De locatie van de GGD aan de Schroefstraat in Lelystad.
De locatie van de GGD aan de Schroefstraat in Lelystad. ©maartenheijenk.nl

GGD Flevoland waarschuwt opnieuw voor oplichters die bellen over vaccinatie

112

DRONTEN - „Er doen berichten de ronde dat de GGD ouderen belt over een vaccinatie aan huis”, aldus de GGD Flevoland, „Let op: dit klopt niet!”

Het is niet de eerste keer dat de GGD waarschuwt voor criminelen. Vorige week meldde de gezondheidsdienst: „Er zijn oplichters actief die mensen opbellen dat ze in aanmerking komen voor een ’versnelde vaccinatie’. Dit zichzelf noemende ’Team Thuiszorg’ stuurt vervolgens een tikkie van 71,95 euro.”

Volgens de GGD bepaalt de huisarts wie er uit de groep negentigplussers mobiel is en gevaccineerd kan worden aan de Schroefstraat in Lelystad.

Datadiefstal

Overigens zijn er dit weekend  twee medewerkers van het landelijke coronatest afsprakennummer aangehouden op verdenking van datadiefstal. Zij zouden tegen betaling persoonsgegevens uit de GGD-systemen hebben aangeboden.

„Terwijl veel Nederlanders grote negatieve gevolgen van het coronavirus ondervinden, willen criminelen persoonlijk gewin halen uit de gegevens van mensen die zich laten testen”, schreef GGD GHOR Nederland, de overkoepelende brancheorganisatie van onder andere de GGD’en, in een persbericht. Er is aangifte gedaan en de zaak is door de politie en het Openbaar Ministerie in behandeling genomen.