De gemeente heeft nog een fornuis uit een oude pioniersbarak staan. Het fornuis op deze foto stond in Biddinghuizen.
De gemeente heeft nog een fornuis uit een oude pioniersbarak staan. Het fornuis op deze foto stond in Biddinghuizen. Beeldbank stichting Geschiedschrijving

Stichting Recreatiepark en gemeente Dronten zijn er nog niet uit over pioniersbarak

Cultuur

DRONTEN - Stichting Recreatiepark Dronten heeft een ā€˜positieve grondhoudingā€™ als het gaat om de komst van een replica van een pioniersbarak op haar terrein. Met de gemeente Dronten zijn echter nog geen concrete afspraken gemaakt.

De laatste pioniersbarak in Dronten moest in 2012 wijken voor de aanleg van de Hanzelijn. Sindsdien wordt er door de gemeente Dronten over de bouw van een replica gesproken. Het is de bedoeling dat deze bij het dierenpark komt, vlakbij het centrum van Dronten.

Eerste paal

Woensdag is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de dierenweide, de jeu-de-boulesbaan en het minigolfterrein. Aanvankelijk was het de bedoeling om hier ook de barak bij te betrekken. ā€žMaar we kwamen niet uit met het geldā€, zegt bestuurslid Aart Lijs van het Recreatiepark.

De bouw van de pioniersbarak wordt daarom overgelaten aan de gemeente samen met stichting Geschiedschrijving. In principe komt de barak op het terrein van het Recreatiepark. Waar precies, dat is nog niet bekend. ā€žDaarover moeten we nog in gesprekā€, zegt Lijs, ā€žIk verwacht dat het in de buurt van onze jeu-de-boulesbaan komt, want dan kunnen we samen gebruik maken van faciliteiten als toiletten, keukentje en kantine. Maar dat is allemaal nog niet besproken.ā€

Dierenweide Dronten

Pioniersbarak

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden