Scott Boon eindigt als tweede bij de afsluitende duizend meter.
Scott Boon eindigt als tweede bij de afsluitende duizend meter. screenshot ESPN Player

Podiumplaats voor meerkamper Scott Boon bij Texas Tech Invitational

Sport

LUBBOCK (Texas, USA) - Scott Boon uit Dronten is vanmiddag - Amerikaanse tijd - als derde geëindigd tijdens een indoor-zevenkamp bij de universiteit van Texas Tech. Hij dankte zijn podiumplaats aan twee sterke laatste onderdelen: polshoog en de duizend meter.

Op de eerste dag werd de voormalige atleet van Flevo Delta derde op verspringen (7.17 meter). Op de tweede dag was er een derde plaats op polshoog (4.80 meter) en een tweede plaats op de afsluitende duizend meter (2.49:33).

De derdejaars student aan Houston Baptist University completeerde een internationaal podium. De winst ging naar Leo Neugebauer uit Duitsland en het zilver was voor Trpimir Siroki uit Kroatië.

Nikki Boon

Scott’s zus Nikki is tweedejaars student aan Coastal Carolina University. Zij is herstellende van een enkeloperatie in september. Haar focus ligt op de meerkamp tijdens het outdoor-seizoen.

Toch kwam ze dit dit weekeinde in actie bij een indoorwedstrijd in Clemson (South Carolina). Daar scoorde ze gisteren een nieuw persoonlijk record op verspringen (5.18 meter).

.

Video: Bijna 4.90 meter op polshoog voor Scott Boon.