Jeffrey en Minal met presentator Bert van Leeuwen in At Sea.
Jeffrey en Minal met presentator Bert van Leeuwen in At Sea. screenshot EO

Iedereen stapt in de limousine bij familieruzie in Dronten: „Elkaar begrijpen”

Algemeen

DRONTEN - Stappen de ruziënde familieleden in de limousine of stappen ze niet in? Daar gaat het om bij het EO-televisieprogramma ‘Het Familiediner’. Gisteravond werd er een familieruzie getoond waarbij Jeffrey en Minal uit Dronten betrokken waren. Uiteindelijk stapten zowel de beide Drontenaren als Jeffrey’s stiefouders uit IJmuiden in de witte limousine voor een verzoeningsdiner bij restaurant At Sea in Dronten.

Waar gaat de ruzie over? Jeffrey ziet zijn zoontje na een echtscheiding niet meer zo vaak, vooral niet sinds hij met zijn nieuwe partner Minal ‘helemaal’ in Dronten is gaan wonen. Op een gegeven moment hoort hij van een broer dat stiefmoeder Cobi haar kleinzoon wèl regelmatig ziet. Sindsdien zien en spreken de strijdende familieleden elkaar niet meer.

Een traantje

Beide partijen krijgen bezoek van presentator Bert van Leeuwen met het verzoek om aan te schuiven voor een verzoeningsdiner. Tijdens die gesprekken blijkt dat zowel Cobi als Jeffrey het er moeilijk mee hebben. Bij Cobi verschijnt een traantje en ook Jeffrey moet even slikken.

Het zit Jeffrey niet lekker dat de bezoeken van zijn zoontje aan opa en oma buiten hem om zijn geregeld en via zijn ex. Cobi ziet op haar beurt vooral de ‘dominante’ Minal als schuldige van de controverse. Wel biecht ze op dat het na Jeffrey’s ontdekking in de communicatie niet allemaal soepel is verlopen.

Iedereen wordt uitgenodigd bij At Sea. Melissa heeft de ruzie gemeld bij de EO en wacht haar familie op bij het restaurant aan het Drontermeer. Zij zit er niet zo over in of haar moeder Cobi instapt. Bij Minal heeft ze haar vraagtekens.

Elkaar begrijpen

Als Bert de deur van de eerste limousine opent, stapt Cobi met haar hele gezin uit. Melissa is geëmotioneerd als even later blijkt dat ook Jeffrey en Minal zijn ingestapt. De boodschap van Minal aan haar schoonouders is vervolgens duidelijk: „We moeten proberen elkaar te begrijpen, ook al deel je niet dezelfde mening.”

De lachende derde is natuurlijk At Sea. Het restaurant krijgt in deze voor de horeca zo moeilijke coronatijd in ieder geval een beetje gratis reclame op de landelijke televisie.

EO’s Familiediner

Dronten-west vanuit de lucht tijdens het televisieprogramma.
Minal, Jeffrey en Bert van Leeuwen bij de limousine.
Het hele gezin uit IJmuiden bij At Sea.
Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden