Het nieuwe gemeentehuis in Dronten.
Het nieuwe gemeentehuis in Dronten. Dick van de Graaf

Gemeentebestuur verbaasd over kritiek van OVDD: „Dit signaal is nieuw voor ons”

Algemeen

DRONTEN - „Ondernemers voelen zich niet gehoord”, schreef Ondernemersvereniging De Driehoek vrijdag over de samenwerking tussen de gemeente Dronten en lokale ondernemers. „Dit brede signaal vanuit de OVDD is nieuw voor ons”, melden B en W in een reactie. Het gemeentebestuur stelt dat de samenwerking tussen ondernemers en gemeente op zich goed is.

DeDrontenaar.nl heeft wethouder Irene Korting gevraagd naar een reactie op de kritiek van de ondernemersvereniging. Die reactie wordt niet gegeven. In plaats daarvan sturen B en W een kopie van een brief aan het OVDD-bestuur.

Inkoopbeleid

Dat bestuur uitte vrijdag haar ongenoegen over een lijst met ondernemers, die zouden zijn ingeschakeld voor de renovatie van het gemeentehuis. Deze lijst was eerder die week gepubliceerd op DeDrontenaar.nl.

Volgens het gemeentebestuur is er niet zoveel mis met het inkoopbeleid. Ze wijzen erop dat er vorig jaar voor 18,2 miljoen euro is besteed bij lokale ondernemers. B en W stellen dat bijna een kwart van de 25,7 miljoen euro voor het nieuwe gemeentehuis naar bedrijven uit Dronten is gegaan.

Samenwerking is goed

Ook de vragen van de OVDD over de ondersteuning in de coronacrisis verrassen het gemeentebestuur. In een overleg met de gemeente zou OVDD vorige maand nog hebben aangegeven ‘dat er weinig signalen zijn ontvangen over ondernemers die in acute problemen zitten en dat de steunmaatregelen vanuit het Rijk fors en voldoende toereikend zijn’.

OVDD wordt in de ogen van het gemeentebestuur betrokken bij de ‘coronascan’, die momenteel door de gemeente wordt gemaakt. Ook schrijven B en W dat gemeente en OVDD actief samen optrekken om ondernemers te informeren over de coronamaatregelen.

De ondernemersvereniging zou zich eind vorig jaar nog positief hebben uitgelaten over het economisch vestigingsklimaat in Dronten. Het college is dan ook benieuwd naar de voorbeelden waaruit blijkt dat de dienstverlening aan ondernemers moet worden versterkt. Het OVDD-bestuur wordt uitgenodigd om hierover in gesprek te gaan.

OVDD

Verbouwing gemeentehuis

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden