Afbeelding
Elchinator

Ministerie en universiteiten zagen teststraat in Biddinghuizen niet zitten

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Door geen corona-teststraat in Biddinghuizen te openen, kunnen onderzoekers straks zien hoe de bereidheid van inwoners is om te reizen voor een coronatest. En dat is precies de reden waarom er alleen teststraten komen in Dronten en Swifterbant. „Het heeft onderzoekstechnische redenen”, aldus burgemeester Jean Paul Gebben.

De fracties van VVD en CDA stelden vanavond vragen over het ontbreken van een testlocatie in Biddinghuizen. Burgemeester Gebben antwoordde dat de proef met het grootschalig testen geleid wordt door onderzoekers van universiteiten en ministeries. Het was hun voorstel om in Biddinghuizen òf Swifterbant een teststraat te openen en niet in beide dorpen.

Doe uw best…

Volgens de burgemeester is het terecht dat er daar naar geluisterd is: „Want dat is waar het om gaat, het effect van het onderzoek. Ik heb meteen gevraagd: hoe ga ik dit uitleggen? En toen kreeg ik te horen: doe uw best…”

Gebben ontkende dat het contact met BAS Voetbal niet netjes zou zijn verlopen. BAS zou verteld zijn dat de locatie op het sportpark niet aan alle randvoorwaarden voldeed.

Grootschalig testen