Dixi
Dixi Michael Gaida (stockfoto)

Dixi’s zijn alleen voor hoge, hoge nood: „Beter dan tussen de auto’s”

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben zuchtte vermoeid na de discussie in de gemeenteraad over de openbare toiletten in de winkelcentra van de drie dorpen. „U gaat vragen of het breder is onderzocht, of er burgerparticipatie is geweest, of we met ondernemers hebben gepraat. Het is een aardig initiatief van een dame. Punt. En daar laat ik het bij.”

Willemien Wever (CDA) had vragen over het onderwerp gesteld. Zij was lovend over het idee van openbare toiletten, maar vond de geplaatste dixi’s niet hygiënisch en coronaproof. Wever vroeg om overleg met de winkeliers. Roelf Raterink (PvdA) noemde de plaatsing ‘ondoordacht’ en wilde weten of de burgemeester advies aan de GGD had gevraagd.

Brief van oude dame

Burgemeester Gebben vertelde dat hij een brief had gekregen van een oudere dame. Haar echtgenoot kan normaal in een café, het gemeentehuis of De Meerpaal naar het toilet. Vanwege de coronamaatregelen kon het deze keer zelfs niet in de Albert Heijn. Naar huis gaan zou te lang duren en toen heeft meneer zijn behoefte op de parkeerplaats tussen de auto’s gedaan.

Gebben erkende dat een dixi niet de meest optimale oplossing is: „Maar het gaat om hoge, hoge nood, om mensen die het niet redden om naar huis te gaan. Dan vind ik een dixi beter dan tussen de auto’s. Had ik het liever anders gehad? Ja! Maar ik veronderstel dat de mensen er niet in rijen van drie voor staan te wachten. Het is maar een klein groepje.”

Een toiletwagen wordt volgens Gebben te kostbaar: „En als de gemeenteraad zegt ‘haal ze weg’, dan halen we ze weg.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden