Willemien Wever, CDA
Willemien Wever, CDA ©maartenheijenk.nl

Dorpsvisie om Lidl-schade voor Swifterbant te beperken krijgt externe voorzitter

Swifterbant

SWIFTERBANT - De komst van de Lidl naar Dronten-west gaat misschien ten koste van het winkelcentrum in Swifterbant. Als troost heeft de gemeenteraad indertijd besloten dat Swifterbant een ‘dorpsvisie’ krijgt. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt. De gemeenteraad toonde zich donderdag enthousiast over de vorderingen.

Inwoners van Swifterbant hebben een inspraakplan geschreven, dat moet leiden tot die dorpsvisie. „Ik word hier blij van”, juichte Anne-Marie van Huffel van Leefbaar Dronten. „Het is gewoon een heel goed stuk”, vond Peter Duvekot (SP), „Laten we gewoon aan de slag gaan!”

Dorpsbelangen en kernteam

Er was vooral lof voor het bestuur van Dorpsbelangen en voor de leden van de kerngroep ‘Ons Swifterbant’. Die groep krijgt een belangrijke rol bij het opstellen van het plan.

CDA’er Willemien Wever zei over dat kernteam: „Het is een brede vertegenwoordiging van allerlei doelgroepen, kennis en ervaring in het dorp, jong en oud. Dat is heel mooi om te zien, daar hebben wij heel veel vertrouwen in.”

Geen ambtenaren

Het initiatief voor die dorpsvisie komt van Suzanne Stoop van de PvdA. Zij herinnerde eraan dat de inspraak vanuit Swifterbant in het verleden verschillende keren tot teleurstellingen heeft geleid: „Daarom is het belangrijk dat die kerngroep goed begeleid wordt, het liefst niet vanuit het gemeentehuis en niet door ambtenaren.”

„Een terechte zorg”, reageerde Irene Korting. Zij vertelde dat B en W 40.000 euro beschikbaar stellen om het proces goed te begeleiden. Een deel van dat geld gaat naar de voorzitter, een externe projectleider. Die moet een brug slaan tussen inwoners, Dorpsbelangen en gemeente: „We zoeken een projectleider met ervaring vanuit het verleden. Kwaliteit staat daarbij voorop.”

Dorpsvisie Swifterbant

Kerngroep ‘Ons Swifterbant’

  • Geert Kruizinga
  • Dennis Geenevasen
  • Joyce Rienks
  • Lisa Stoevelaar
  • Wim Koper
  • Hester Vroegop
  • Pieter Franken
  • Jan Griekspoor
  • Sandra Nobel
  • Martin Veldwijk
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden