Actie voor behoud van De Kans in 2018.
Actie voor behoud van De Kans in 2018. ©maartenheijenk.nl

Warm pleidooi voor inloophuis de Kans: „Daar gebeuren zulke mooie dingen”

Biddinghuizen

DRONTEN - ChristenUnie-raadslid Ingrid Paalman hield donderdag een warm pleidooi voor inloophuis De Kans in Biddinghuizen: „Laat het alsjeblieft deel uitmaken van het centrum.”

Het inloophuis staat vlakbij het Koetshuis. Er zijn plannen om op de plek van dat dorpshuis een gezondheidscentrum te bouwen. Misschien moet dat inloophuis wijken voor dat nieuwe gezondheidscentrum. In dat geval is het uitgangspunt van B en W dat De Kans gehandhaafd blijft in het centrum van Biddinghuizen.

Mogelijkheid en potentie

Ingrid Paalman onderstreepte dat: „Het is een mooi initiatief en er gebeuren zulke mooie dingen. Laat het alsjeblieft deel uitmaken van dat centrum. Er zit daar zóveel mogelijkheid en potentie om mensen op laagdrempelige manier te ontmoeten en om mensen te helpen daar waar moeilijkheden en uitdagingen zitten.”

Het raadslid ziet een belangrijke taak voor de gemeente voor als er straks een gezondheidscentrum en eventueel woningbouw komt: „De uitdaging zit ‘m erin dat het niet ten koste gaat van wat je daar sociaal kunt neerzetten met elkaar.”

Inloophuis De Kans

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden