Zwembad De Abelen in Swifterbant
Zwembad De Abelen in Swifterbant .

Swifterbant wil van zwembad terrein maken om het hele jaar te recreëren

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dorpsbelangen Swifterbant wil zwembad De Abelen niet alleen in de zomer gebruiken. Een werkgroep uit Dorpsbelangen zoekt naar mogelijkheden om er een terrein van te maken ‘wat gedurende het hele jaar uitnodigt om op allerlei manieren actief te recreëren’.

De gemeente Dronten heeft Dorpsbelangen gevraagd een plan te maken voor het buitenzwembad. Er is een werkgroep gevormd en die heeft gesprekken gevoerd met allerlei organisaties en groepen. 

Aanwinst

„De sportverenigingen gaven aan dat zij gebruik willen maken van een buitenlocatie voor beachsporten (volleybal, handbal) en buitentrainingen (judo)”, aldus Dorpsbelangen, „De scholen hebben behoefte aan een buitenterrein voor een deel van de gymlessen. Ook voor de buitenschoolse opvang zou een sport- en spelterrein een aanwinst zijn. Maar het terrein moet gebruikt worden door zo veel mogelijk inwoners van ons dorp.”

Binnenkort worden de plannen voorgeschoteld aan de dorpsbewoners. Die worden dan in de gelegenheid gesteld erop te reageren.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden