Afbeelding
.

Oproep stichting MeerSamen: „Doe mee met een belcirkel in Dronten”

Algemeen

DRONTEN - Verschillende organisaties in Dronten richten zich op de bestrijding van eenzaamheid. Eén van de maatregelen is het inzetten van belcirkels: „Dit initiatief is niet alleen ontstaan door de aanhoudende coronamaatregelen, maar ook omdat tijdens donkere avonden en soms gladde wegen het niet altijd mogelijk is om bij elkaar te komen.”

De organisaties zijn enthousiast over het inzetten van belcirkels: „Want bijna iedereen heeft immers wel een vaste of mobiele telefoon.”

Enquête

De werkgroep van stichting MeerSamen wil graag weten waar behoefte aan is in Dronten: „Wilt u telefonisch contact met andere inwoners uit Dronten en omgeving en wat voor contact zou dat dan moeten zijn?” Om dit op een rijtje te zetten staat er een enquête online.

Ook inwoners die meteen mee willen doen aan een belcirkel, kunnen de enquête invullen: „Er wordt dan binnen een week telefonisch contact met u opgenomen om samen te kijken welke cirkel bij u past.” De bestaande belcirkels hebben altijd ruimte voor meer deelnemers: „En natuurlijk kunnen er nieuwe belcirkels opgericht worden.”

Telefoon- en contactcirkels

Er zijn meerdere soorten belcirkels: „Bij een telefooncirkel bellen deelnemers elkaar iedere ochtend kort om te horen of de dag goed is gestart. Bij de contactcirkels bellen deelnemers elkaar iedere week voor een uitgebreider gesprek.”

MeerSamen is de stichting voor onder ander seniorennetwerk de Bijenkorf, Coalitie ZamenEen en Burgers in de Knel. Zij werken rond de belcirkels samen met programma Samen Ouder Worden. In Dronten zijn er belcirkels via onder andere Humanitas, KBO en PCOB en het Rode Kruis.

Belcirkels