Remco de Maaijer
Remco de Maaijer ©maartenheijenk.nl

Zes bestuursvacatures bij atletiekclub Flevo Delta: „Maar het is niet verontrustend”

Sport

DRONTEN - Er zijn maar liefst zes bestuursvacatures bij Flevo Delta. Toch treedt voorzitter Remco de Maaijer straks met een gerust hart terug als voorzitter van de atletiekvereniging. De club heeft de zaken op orde en de frauderende ex-penningmeester is begonnen met terugbetalen.

Trainerscoördinator John Jansen uitte deze week zijn zorgen over de vacatures in het bestuur: „Er blijven zaken liggen en er wordt roofbouw gepleegd op de mensen die in het bestuur zitten.”

Geen rampen

Remco de Maaijer constateert dat een deel van de vacatures al langer openstaat: „En al die jaren zijn er geen rampen gebeurd. In die zin is het niet verontrustend.” Positief is volgens de voorzitter in ieder geval dat er al weer enige tijd een goed functionerende penningmeester is: „Dat is een goede ontwikkeling”

De preses stelt dat het op zich de goede kant opgaat met de club. Wel is het door te tekort aan bestuurs- en commissieleden voor de kaderleden harder werken dan oorspronkelijk de bedoeling was: „Dus in die zin ben ik het eens met John.”

Flevo Delta heeft op 14 april een ledenvergadering. Het geeft de vereniging nog twee maanden de tijd om bijvoorbeeld een nieuwe voorzitter te vinden.

Onze grote held

De Maaijer levert zijn voorzittershamer in, onder andere omdat hij sinds vorig jaar weer fulltime werkt en daardoor overdag minder beschikbaar is voor de atletiekclub. Een tweede reden is dat hij het na 6,5 jaar voorzitterschap tijd vindt voor vers bloed: „Ik ben de één na langst dienende voorzitter. Jan Scheers is met tien jaar de absolute recordhouder en dat record wil ik niet afpakken van onze grote held.”

Een derde reden is dat het boek rond de frauderende ex-penningmeester langzaamaan dicht kan. Het oud-bestuurslid is in 2018 veroordeeld tot het terugbetalen van bijna 1 ton en zijn eerste terug betalingen zijn inmiddels binnen.

Alhoewel het nog jaren duurt voordat het volledige bedrag op de bankrekening van de club staat, is met deze eerste overboekingen de affaire voor Remco de Maaijer afgerond: „Ik kan er nu wat makkelijker een punt achter zetten.” Aftreden als voorzitter voorkomt ook een mogelijke belangenverstrengeling. De Maaijer is namelijk tevens lid van de gemeenteraad.