Zwaan Buitensport
Zwaan Buitensport ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Speurtocht tijdens voorjaarsvakantie: „Dronten onder de aandacht brengen”

Algemeen

DRONTEN - Inwoners van de gemeente Dronten kunnen tijdens de voorjaarsvakantie, van 20 tot 29 februari, als gezin meedoen aan een speurtocht onder de naam ‘Rondje Zuyderzee’: „Een autorit met een spannend verhaal, leuke vragen en actieve doe-opdrachten en dat volledig coronaproof.”

De route is een initiatief van twee Drontenaren: Jurgen Zwaan van Zwaan Buitensport en Bert Jan Idzinga van Kidz Kreative. Ze deden inspiratie op bij de ‘schatkistenroute’ in de Noordoostpolder en wilden in de eigen omgeving iets soortgelijks organiseren.

Echt dagje uit

„De route voert door de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad en duurt ongeveer 2,5 uur. Maar door de activiteiten en mogelijkheden om even de benen te strekken, een wandeling te maken in de natuur of uit te stappen bij een van de bezienswaardigheden kunnen jullie er als gezin een echt dagje uit van maken”, vertellen Zwaan en Idzinga.

Het start- en finishpunt van het Rondje Zuyderzee is bij Zwaan Buitensport aan de Knooplaan 1 in Dronten. „We komen op plekken in de gemeente waar leuke verhalen over te vertellen zijn en zo kunnen we Dronten op een leuke en creatieve manier onder de aandacht brengen en daarnaast een ander deel van Flevoland ontdekken”, aldus Jurgen.

Informatie