Momenteel is één rijstrook van de Hanzeweg deels afgesloten.
Momenteel is één rijstrook van de Hanzeweg deels afgesloten. ©maartenheijenk.nl

A6 gaat dit weekeinde dicht, volgende week de Hanzeweg èn de Elburgerbrug

Algemeen

DRONTEN - Het komend weekeinde is de snelweg A6 tussen Lelystad-noord en de Ketelbrug afgesloten voor alle verkeer. Volgende week gaat volgens de huidige planning de hele Hanzeweg dicht tussen Dronten en Roggebot. Tegelijkertijd beginnen de werkzaamheden aan de Elburgerbrug.

Het weggedeelte van de A6 gaat dicht van vrijdag 19 februari (20 uur) tot maandag 22 februari (5 uur). Het verkeer wordt omgeleid via de Overijsselseweg, Dronterringweg en Kamperhoekweg.

Hanzeweg en Elburgerbrug

Zodra de A6 weer wordt opengesteld voor het verkeer, starten maandagochtend de werkzaamheden aan de Hanzeweg (N307) en de Elburgerbrug. De Hanzeweg wordt de hele werkweek afgesloten voor alle verkeer. Er geldt een omleidingsroute via de Biddingringweg, Elburgerweg en Drontermeerdijk.

Op diezelfde maandagochtend (22 februari) beginnen de renovatiewerkzaamheden aan de Elburgerbrug. Deze duren negen weken. Met uitzondering van enkele weekeinden blijft daar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Winterse omstandigheden

De afsluitingen van de A6 en de Hanzeweg zijn onder voorbehoud. „Als de strenge winterse omstandigheden aanhouden, is het mogelijk dat de geplande onderhoudswerkzaamheden worden uitgesteld”, schrijft Rijkswaterstaat over de snelweg.

De provincie Flevoland meldt over de Hanzeweg: „Als de weersomstandigheden ongunstig blijven, dan kan het nog enige weken duren voordat er geasfalteerd kan worden.”

Wegwerkzaamheden