Landschapskunstwerk Riff nu officieel van de gemeente: „Wij danken de provincie”

Cultuur

DRONTEN - Het landschapskunstwerk Riff was ooit bedoeld als ode aan 100 jaar Zuiderzeewet in 2018. Na tal van vertragingen is de creatie van kunstenaar Bob Gramsma recentelijk door de provincie Flevoland overgedragen aan de gemeente Dronten.

Het kunstwerk bij de kruising van de Spijkweg en Bremerbergdijk is betaald door de provincie en zou na realisatie overgaan naar de gemeente. Dit heeft lang op zich laten wachten. Eerst duurde het veel langer dan gepland voordat het kunstwerk klaar was. Vervolgens ontstonden er problemen over de veiligheid. Pas nadat er in november valbescherming was aangebracht, heeft de gemeente het cadeau geaccepteerd.

Spraakmakend

De gemeente heeft nu de provincie een bedankje gestuurd. In een brief wordt gesproken over ‘een indrukwekkend en spraakmakend landschapskunstwerk’: „Wij zijn verheugd over deze toevoeging aan de internationaal gerenommeerde collectie landschapskunst in de provincie Flevoland.”

Het gemeentebestuur doet de toezegging dat zij het kunstwerk gaat onderhouden. Ook gaat de gemeente het onder de aandacht brengen van het publiek.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden