De aan het dorp gepresenteerde schets voor De Abelen.
De aan het dorp gepresenteerde schets voor De Abelen. screenshot

Dorpsbelangen presenteert plan voor zwembad De Abelen met een strand-uitstraling

Swifterbant

SWIFTERBANT - Als het aan een werkgroep van Dorpsbelangen Swifterbant ligt, moet zwembad De Abelen een strand-uitstraling krijgen: „Zo kunnen inwoners en bezoekers in het dorp van een strand genieten.” De plannen zijn deze week gepresenteerd aan het dorp.

Dorpsbelangen heeft een brochure verspreid met de voorlopige plannen voor het openluchtzwembad. Daarin is een enquête opgenomen, zodat de dorpsbewoners kunnen meepraten.

Weggedrukt

„De Abelen lijkt nu wat weggedrukt aan de rand van de bebouwde kom van ons dorp”, aldus Dorpsbelangen, „Maar het is een plek met veel potentie. Het ligt naast kinderboerderij De Bambihof en vlakbij de groene zone van het dorpsbos.”

Een werkgroep werkt plannen uit om De Abelen tot een aantrekkelijke plek voor Swifterbanters te maken. Het plan moet volgens Dorpsbelangen niet alleen gericht zijn op renovatie van het bestaande zwembad: „Het is minstens zo belangrijk dat het een plek wordt die veel bewoners uit Swifterbant aantrekt en waar ze zich thuis voelen.”

De voorlopige plannen richten zich op sport en recreatie in de natuur: „De combinatie strand met een zwembad en zwemvijver, een zand-en-water speelplaats voor de kleintjes een terrein voor beachsporten en een deel ingericht voor natuurlijk spelen maken deze uitstraling compleet.”