Opwekking in Biddinghuizen
Opwekking in Biddinghuizen eigen foto

Na Defqon is ook de Pinksterconferentie afgelast: „Een moeilijk besluit”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De Pinksterconferentie op het Walibi-evenemententerrein gaat dit jaar niet door. „Een moeilijk besluit”, stelt de organiserende stichting Opwekking. Het is het tweede jaar op rij dat het evenement is afgelast. Ze volgen daarmee het voorbeeld van dansfestival Defqon.1, dat eerder deze week besloot de editie 2021 te schrappen.

Het was de bedoeling van de stichting om een kleinschalig evenement te houden met gezinnen overdag en jongeren in de avond. Na gesprekken met de diverse overheidsinstanties is dat idee geschrapt.

Verantwoordelijkheid nemen

„Het besluit is genomen na professioneel en gedegen advies en na een tijd van gebed”, aldus de organisatie in een persbericht, „Hiermee wil Opwekking haar verantwoordelijkheid nemen voor de mensen en het werk dat de stichting is toevertrouwd.”

Stichting Opwekking schakelt over op een digitaal alternatief: „Nu het niet in Biddinghuizen mogelijk is, zullen er door het hele land lokale pinkstervuurtjes ontstaan. Opwekking ondersteunt het organiseren hiervan met thuispakketten.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden