Sonja Zimmerman
Sonja Zimmerman ©maartenheijenk.nl

Voorzitter Meerpaaldagen hoopt dat er in ieder geval ‘iets’ kan doorgaan

Algemeen

DRONTEN - Het is nog niet duidelijk of en in welke vorm de Meerpaaldagen in augustus kunnen plaatsvinden. De organiserende stichting beseft dat een volle tent met tienduizend feestvierders er waarschijnlijk niet in zit. „Maar we hopen natuurlijk wel dat de Meerpaaldagen als vanouds door kunnen gaan. We houden alles nauwlettend in de gaten”, zegt interimvoorzitter Sonja Zimmerman.

Zo langzaam maar zeker worden evenementen uit het komende festivalseizoen geschrapt. In de gemeente Dronten gaan Opwekking (eind mei) en Defqon.1 (eind juni) in ieder geval niet door. De Meerpaaldagen en Lowlands staan gepland voor augustus en die houden allebei hoop.

Droombeelden

„We hebben allerlei scenario’s op de plank liggen”, aldus Zimmerman, „Ik ben in principe optimistisch en positief. Ik heb allerlei fantasieën en droombeelden hoe wij toch nog iets kunnen organiseren. Alleen… hoe het er exact uit gaat zien, dat weet ik nog niet.”

„Wij willen eigenlijk niet nòg een jaar zonder Meerpaaldagen”, vervolgt de interimvoorzitter, „Er moet de komende tijd een wonder gebeuren om het te kunnen organiseren zoals we gewend zijn. Maar we gaan er wel voor om een deel van het programma door te laten gaan.”

De organiserende stichting ProDronten kijkt vol spanning naar de twee experimentele festivals van volgende maand op het Walibi-festivalterrein. Sonja Zimmerman hoopt dat daaruit naar voren komt dat in ieder geval  iets van het muziekfestival van de Meerpaaldagen kan doorgaan. „Het dagprogramma is al helemaal klaar en kan aan alle kanten worden aangepast. Daarvoor zijn we volop in voorbereiding.”

Voorzitter

ProDronten heeft nog geen definitieve opvolger gevonden voor de vorig jaar opgestapte voorzitter Harold van Puijenbroek. Sonja Zimmerman heeft zich bereid verklaard de functie waar te nemen: „Ons bestuur is helemaal compleet met vijf mensen. En zodra zich iemand aandient waarvan wij denken dat hij of zij de functie van voorzitter goed kan invullen, dat leuk vindt en enthousiast is, dan sta ik mijn plekje weer af.”

Voor zover bekend blijft het aantal vrijwilligers ondanks de onderbreking op peil: „Wat dat betreft zijn wij uniek in festivalland. Ik ken geen ander voorbeeld van een festival met zo’n groot vrijwilligerskorps. We gaan er van uit dat deze mensen nog steeds enthousiast mee willen doen. Dat hopen we uiteraard ook voor de sponsors, hoewel we ons realiseren dat de ondernemers het ontzettend lastig hebben. ”

Meerpaaldagen

Video: een volle tent bij Snollebollekes in 2019