Owen Westerhout in actie tijdens zijn serie op de 400 meter.
Owen Westerhout in actie tijdens zijn serie op de 400 meter. screenshot livestream Atletiekunie

Joyce Schumacher zesde bij NK ver, Owen Westerhout uitgeschakeld op 400 meter

Sport

APELDOORN - Joyce Schumacher uit Dronten is vandaag zesde geworden bij het verspringen tijdens de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek. De 20-jarige atlete van AV 1923 uit Amsterdam kwam bij haar eerste poging tot 5,93 meter en dat was dertig centimeter te weinig voor een podiumplaats. Winnares was Anouk Vetter.

De 31-jarige Owen Westerhout is in Dronten vooral bekend als voetballer. Hij heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een nationale subtopper in de atletiek. De 31-jarige loper van AV Trias uit Heiloo kwam vandaag in Apeldoorn uit op een sterkbezet nummer: de 400 meter. Hij moest in zijn serie genoegen nemen met de laatste plaats in 50:74 seconden.

Drie Drontenaren

Morgen (zondag, 15:10 uur) staat er voor Dronten een interessant nummer op het programma. Op de zestig meter horden bij de dames hebben zich maar liefst drie Drontenaren geplaatst: Joyce Schumacher, Mette van der Meer (17) van AV PEC 1910 uit Zwolle en Gejanne Reemst-Lussenburg (31) van Isala’96 uit Kampen. Van hen heeft Joyce Schumacher het beste persoonlijke record met 8:50 seconden. Mette van der Meer komt zondag ook uit op polsstokhoogspringen.