Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Hek op landschapskunstwerk Riff kostte provincie Flevoland 13.000 euro

Cultuur

DRONTEN - Gedeputeerde Michiel Rijsberman heeft provinciale staten een brief gestuurd, waarmee hij de soap rond landschapskunstwerk Riff afsluit. Hij schrijft dat het hek bovenaan het kunstwerk de provincie nog eens 13.000 euro heeft gekost.

Na de opening van het kunstwerk in 2019 bleek het niet veilig te zijn. Volgens de gedeputeerde was het een situatie waarin de bestaande regels niet voorzien. Daarom was ‘gedegen onderzoek’ noodzakelijk. Dit onderzoek kostte ruim 4.000 euro.

Eenvoudige oplossing

De provincie schakelde veiligheidsadviseurs in en voerde overleg met kunstenaar Bob Gramsma. „Uiteindelijk leidde dit proces tot een ogenschijnlijk eenvoudige oplossing”, aldus Rijsberman. Voor het hekwerk moest de provincie bijna 9.000 euro neertellen.

„Met het plaatsen van het spijlenhek is een einde gekomen aan de discussie over de veiligheid van het kunstwerk en kon het kunstwerk worden opengesteld zoals dat oorspronkelijk bedoeld was”, besluit de gedeputeerde. Het geheel is inmiddels overgedragen aan de gemeente Dronten. Daar is het cadeau in dank aanvaard.

.