Afbeelding
©maartenheijenk.nl

B en W zien recreatieve fietsroute door Spijkbos en Bremerbergbos helemaal zitten

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het gemeentebestuur is enthousiast over het plan van GroenLinks voor een recreatieve fietsverbinding achter Walibi langs: „Wij zien dit als een mooie uitbreiding op het fietsknooppuntennetwerk door het Spijkbos / Bremerbergbos.”

Er is de afgelopen jaren veel gepraat over nieuwe recreatieve fietsroutes in de gemeente Dronten. Tot nu toe bleken alle plannen te duur en daardoor niet haalbaar.

De fractie van de ChristenUnie legt zich daar nog niet bij neer. Zij willen er op 11 maart over praten tijdens een commissievergadering, omdat recreatieve wandel- en fietsroutes volgens hen van groot belang zijn: „En als de eenvoudige manier niet haalbaar blijkt, moet er naar meer creatieve oplossingen worden gezocht.”

Calamiteitenroute

Ondertussen vinden B en W het nieuwe voorstel van de GroenLinks-fractie wel kansrijk. „Deze route met een lengte van circa 5,6 kilometer is in eerste instantie bedoeld als calamiteitenroute bij evenementen. Indien er geen evenementen zijn kan deze route als fietsroute dienen in het fietsknooppuntennetwerk”, schrijft het college.

De route gaat voor 65% over eigendom van Staatsbosbeheer. Volgens de gemeente is dat geen probleem omdat Staatsbosbeheer een ‘positieve grondhouding’ heeft.

Recreatieve fietsroutes