Celeste van Veenen
Celeste van Veenen Guido Oomkens

Badeendenrace in zwembad voor operatie van Drontense in Barcelona

Algemeen

DRONTEN - De stichting ‘Geef mij een vallende ster’ houdt op maandag 29 maart een badeendenrace in het Aat de Jonge-zwembad in Dronten. Doel is geld inzamelen voor de operatie van Celeste van Veenen uit Dronten, die lijdt aan het Ehlers-Danlos Syndroom.

Het aangeboren syndroom zorgt ervoor dat het bindweefsel van zeer slechte kwaliteit is. Het leidt ertoe dat de 27-jarige Celeste van Veenen eigenlijk niets anders kan dan liggen. Haar vooruitzichten zijn slecht. 

Een gespecialiseerde neurochirurg in Barcelona kan haar helpen, maar deze operatie wordt niet vergoed. Daarom probeert Celeste de benodigde 80.000 euro in te zamelen met doneeracties. Ze heeft inmiddels ongeveer tweederde van het bedrag binnen.

Sms en WhatsApp

De badeendenactie is deze week gestart. Bij elke donatie van vijf euro ontvangt de donateur een nummer van een badeend. De stichting maakt het eenvoudig om deel te nemen via bijvoorbeeld sms of WhatsApp.

De race wordt uitgezonden via YouTube. Voor de deelnemers zijn er allerlei prijzen, waaronder cadeaubonnen, dinercheques, tegoedbonnen van kapsalons en dranken. De meeste van deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door ondernemers uit Dronten.

Deelnemen