Het pand van Buvago Bunt Vastgoed BV aan de Kromme Rijn in Dronten.
Het pand van Buvago Bunt Vastgoed BV aan de Kromme Rijn in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Dikke boete als Bunt geen machines in zijn loods zet: „Wat bezielt die man?”

Algemeen

DRONTEN - De firma Buvago Bunt Vastgoed BV heeft volgens de gemeente Dronten aan de Kromme Rijn alleen een kantoor. Volgens het bestemmingsplan mag slechts 30% van dit bedrijfspand uit kantoor bestaan. En dus moet de heer Bunt als het aan de gemeente ligt een dwangsom van drieduizend euro per week betalen.

Het bedrijf heeft bezwaar aangetekend tegen deze boete en gaf gistermiddag een toelichting bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Henk Bunt snapt helemaal niets van het standpunt van de gemeente. „Het rapport van de handhaver rammelt aan alle kanten. Hij komt hier binnenlopen, heeft geen tekeningen bij zich, loopt wat te klodderen met een pen en heeft helemaal niks opgemeten. Ik weet niet wat die man bezielde, ik vind het absurd.”

Alleen een aanhangwagen

De controleur van de gemeente zou bij zijn bezoek aan het bedrijf hebben vastgesteld dat er alleen een kantoorfunctie is. Verder stond er volgens hem uitsluitend een aanhangwagen met wat steigermateriaal.

Bunt zegt dat hij aannemer is, maar de gemeente betwijfelt dat en heeft de indruk dat hij projectontwikkelaar is. Het gemeentebestuur vindt het veelzeggend dat er vloerbedekking in een deel van de loods ligt.

In zijn verweer zegt de ondernemer dat een aannemer anno 2021 niet zijn hele loods vol heeft staan met machines en dat hij vooral met onderaannemers werkt: „Wij zijn gewoon een honderd procent aannemersbedrijf dat z’n werk doen aan de Kromme IJssel 8a. Niks meer en niks minder. Wat moet ik dan doen om hier te mogen zitten? Moet ik allerlei machines huren bij 123 Machineverhuur en daarmee de hele loods volzetten?”

Onvermurwbaar

Het college van B en W blijft onvermurwbaar: „Er zijn tijdens de controle foto’s gemaakt en die zijn duidelijk. Er stond één aanhangwagen met wat spul, voor de rest is alles gericht op kantoor. Er blijkt nergens uit dat het gaat om daadwerkelijk uitoefenen van een aannemingsbedrijf op die locatie. En dat is in strijd met het bestemmingsplan.”

En hoe zit het nou met die vloerbedekking? „Cliënt moet zelf weten of hij in zijn loods vloerbedekking legt”, stelt advocaat Hans Bügel. „Dat er stukje vloerbedekking in de hal ligt, dat wil verder niks zeggen”, vindt de ondernemer zelf.

De bezwaarschriftencommissie gaat de zaak bestuderen en stuurt een advies aan B en W. Het college bepaalt vervolgens of ze vasthoudt aan de dwangsom.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden