Grootschalig testen in sporthallen 't Dok.
Grootschalig testen in sporthallen 't Dok. ©maartenheijenk.nl

De laatste weken iets minder coronatests dan bij begin van grootschalig testen

Algemeen

DRONTEN - Gedurende de eerste periode van het grootschalig testen in de gemeente Dronten werden er per dag gemiddeld 558 Drontenaren getest. De laatste weken zijn dat er gemiddeld 430 per dag.

Op 10 februari begon in Dronten en Swifterbant de landelijke proef met grootschalig testen op corona. Daarbij kunnen inwoners van de gemeente Dronten zich één, twee of drie keer laten testen, ook als ze geen klachten hebben.

Tot en met gisteren zijn er in ’t Dok, De Hoeksteen en aan de Nijverheidsweg 13.153 tests afgenomen: 6.700 tijdens de eerste 12 dagen en 6.453 in de afgelopen 15 dagen.

Geen afspraak

Sinds vorige week dinsdag hoeven er geen afspraken meer te worden gemaakt en kan iedereen gewoon binnenlopen bij de drie teststraten. De gemeente Dronten geeft geen antwoord op de vraag of dit heeft geleid tot een toename van het aantal tests. Ook vragen over hoeveel mensen zich voor de tweede of derde keer laten testen worden niet beantwoord.

Gedurende de proef met grootschalig testen zijn er vanuit de gemeente Dronten 218 positieve Covid-19-tests gemeld bij het RIVM. In dezelfde periode voor het begin van de proef waren dat er 168, ofwel een toename met 29,8%.

Grootschalig testen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden