Maarten Heijenk
Maarten Heijenk ©maartenheijenk.nl

VIDEO | Video DeDrontenaar.nl wint mooie prijs: „Hele knappe prestatie”

Algemeen

DRONTEN - De redactie van DeDrontenaar.nl heeft een journalistieke prijs gewonnen bij de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP). De onderscheiding voor de beste videoproductie van het jaar ging naar Maarten Heijenk.

De NNP vertegenwoordigt zo’n vijftig uitgevers van nieuwsbladen. Omdat zij zich meer en meer richten op internet, hebben deze uitgevers een nieuwe videoprijs in het leven geroepen.

Indrukwekkend

Jurylid Mick van Herk beoordeelde ‘een hele hoop indrukwekkende inzendingen’ op de criteria boodschap, journalistieke meerwaarde en uitvoering. Over de winnaar zegt hij: „Maarten heeft zich niet laten afleiden door de videotechniek, maar heeft zich laten leiden door zijn sterke kanten. In dit geval: de verslaggeving. Al met al een hele knappe prestatie.”

„Curieus om als zestig-plusser een aanmoedigingsprijs te winnen…”, lacht winnaar Maarten Heijenk, „Ik ben een paar jaar geleden begonnen met video’en en zo zie je maar: je bent nooit te oud om te leren. Ik hoop dat het collega-journalisten en vooral krantenuitgevers uitdaagt om verder te kijken dan alleen hun papieren krant.”

Het juryrapport

.

De winnende video

Hugo de Jonge