Een fragment uit de kerstnachtshow.
Een fragment uit de kerstnachtshow. eigen foto

Alle kerken van Dronten werken samen in Pasen Live: „Het weer is spannend”

Algemeen

DRONTEN - „Alle kerken van Dronten werken samen in dit prachtige project”, vertelt Erwin Teseling van Pasen Live. Het is een digitaal evenement, waarbij het de bedoeling is om het paasverhaal naar deze tijd en naar Dronten te brengen.

Chiel Naber is het creatief brein van Pasen Live. Het project borduurt voort op de kerstnachtshow in Dronten. Dat evenement werd in december door duizenden mensen bekeken via internet. De paasuitzending is op goede vrijdag.

De opnamen vinden momenteel plaats, waarbij het draaiboek vooraf is doorgesproken met de gemeente Dronten. „Als levensbeschouwelijke activiteit hebben wij meer ruimte”, aldus Chiel Naber, „Tegelijk willen we die zo minimaal mogelijk gebruiken.”

Keihard aan de slag

Erwin Teseling vindt het mooi dat het budget is verkregen door donaties. „Dit weekeinde gaan we keihard aan de slag om de opnames te maken’ zegt Amber Boeve, lid van de kerngroep.

„Alle muziek is al opgenomen en nu dus de scenes. We hebben mooie locaties in beeld in Dronten en ook in het Wisentbos. Het weer is natuurlijk altijd spannend, maar het gaat lukken.”

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden