Tenten bij Joy-4All en Silverback waaien weg: „Gemeente moet echt wat doen”

Algemeen

DRONTEN - Op de campus in Dronten zijn vanmorgen de tenten van dansschool Joy-4All en Silverback crossfit weggewaaid. Het water staat beide ondernemers aan de lippen. „De gemeente Dronten mòet iets doen”, zegt Naomi Dingerdis van Joy-4All.

Silverback heeft de tent al wekenlang voor de deur staan. Vanmorgen waren er enkele sporters bezig, toen de tent plotseling zwaar beschadigd raakte. De tent van Joy-4All stond er een week of drie. Vanmorgen lagen delen in de tuin van de buren, de kinderopvang.

Einde verhaal

De tent van de dansschool is volgens Joyce Goeree en Naomi Dingerdis niet meer bruikbaar. „We konden eindelijk weer lesgeven, maar nu is het over. Het is einde verhaal”, treurt de eigenares, „Alles stond goed vast en toch is het helemaal kapotgewaaid. We zijn er net met tien man mee bezig geweest.”

„De gemeente moet echt wat doen, dit kàn gewoon niet”, stelt Dingerdis. Zij constateert dat er in de gymlokalen van de scholen gewoon gesport wordt: „En wij hebben een enorme hal, alle deuren kunnen open, we kunnen alles doorluchten, maar wij mogen niets. Alles gaat op deze manier kapot. Ik wil de gemeente heus niet in een slecht daglicht stellen, maar alsjeblieft: help ondernemers!”

Silverback

Bij buurman Robin van Houwelingen van Silverback is de schade minder groot: „Alles stond vastgezet met spanbanden. Wij kunnen het denk ik nog wel herstellen en opnieuw opbouwen.”

Ook Silverback heeft een grote en hoge zaal met enorme deuren en vindt dat ze best open kunnen: „Het contrast is groot: sportverenigingen mogen weer wat doen, wij mogen niks. Natuurlijk staat de volksgezondheid op één, maar je ziet wel je bedrijf wegglippen. Waar doen we het nog voor? Dat vraag ik me wel af.”

Van Houwelingen ziet net als Dingerdis een taak voor de gemeente: „De mensen moeten weer perspectief krijgen, aan hun gezondheid werken.”

Shoganai Judo Dronten

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden