Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) ©maartenheijenk.nl

PvdA ontraadt stemmen tijdens de spits in Dronten-west: „Echt slecht bereikbaar”

Gemeente

DRONTEN - Drontenaren die op maandag of dinsdag willen stemmen, zijn aangewezen op het stembureau in Dronten-west. Raadslid Suzanne Stoop ontraadt de kiezers om daar met de auto naartoe te gaan op het moment dat de schoolkinderen gebracht en opgehaald worden.

„Ik begrijp niet waarom er voor die plek is gekozen”, zei de PvdA-fractievoorzitter gisteravond, „Maar goed, dat kunnen we niet meer veranderen, dat is nu eenmaal zo.”

„Wel is het zinvol om een dringend advies te geven, want de parkeerdruk ligt daar enorm hoog”, aldus Stoop, „Het is daar heel druk met schoolgaande kinderen, maar ook met de supermarkt. Dus het is heel onverstandig om tussen de middag te gaan stemmen of tijdens een uur of 2, 3. Dan is het echt slecht bereikbaar.”

Centrum

De PvdA’er deed haar uitspraak gisteravond tijdens een commissievergadering naar aanleiding van vragen van de VVD waarom er op maandag en dinsdag niet in het centrum van Dronten gestemd kan worden. De antwoorden van burgemeester Jean Paul Gebben waren niet te horen vanwege een technische storing. 

Commissievoorzitter Peter Duvekot (SP) verkoos een vlot verloop van de vergadering boven de openbaarheid. Hij liet de onverstaanbare burgemeester doorpraten: „We gaan gewoon door met de vergadering. Appjes sturen of mailtjes heeft geen zin.”

Dronten-west

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden