Het pand van Nemacontrol aan de Houtwijk in Dronten.
Het pand van Nemacontrol aan de Houtwijk in Dronten. eigen foto

Nemacontrol BV verhuist met 40 werknemers van Dronten naar Emmeloord

Algemeen

DRONTEN - De firma Nemacontrol BV uit Dronten heeft 3.500 vierkante meter grond aangekocht op een bedrijventerrein in Emmeloord voor de bouw van een nieuw bedrijfspand. Directeur-eigenaar Sebastiaan ten Napel vertelt dat er niets achter gezocht moet worden en dat hij geen kritiek heeft op Dronten: „Integendeel, ik heb hier twintig jaar met veel plezier gewerkt en heb hier hele fijne contacten.”

Nemacontrol noemt zichzelf ‘een onafhankelijk laboratorium voor nematologisch onderzoek’. Volgens Ten Napel zijn er vooral praktische redenen voor de verhuizing. „Ik woon zelf in Vollenhove. De voornaamste reden is dat Emmeloord dichterbij is. Het heeft verder niets met het vestigingsklimaat in Dronten of iets dergelijks te maken.”

Het bedrijf is opgebouwd in Dronten en stond voor de keuze tussen verbouwen van het huidige pand aan de Houtwijk of nieuwbouw. Daarbij bleek nieuwbouw aantrekkelijker: „Dus toen kwam de vraag: gaan we wat dichterbij zitten? Het personeel wilde mee en daarom hebben we voor Emmeloord gekozen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden