VIDEO | Klimaatalarm op Meerpaalplein: „Neem het mee in het stemhokje”

Algemeen

DRONTEN - Op het Meerpaalplein werd vanmiddag door negen actievoerders met slaginstrumenten aandacht gevraagd voor het landelijke klimaatalarm. „We hopen dat mensen het meenemen in het stemhokje”, zegt Rob Arentsen. Hij vertelt dat de actie in Dronten de afgelopen week spontaan is ontstaan.

Op veertig plaatsen in het land zijn vanmiddag manifestaties, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het klimaat in relatie tot verkiezingen. Het klimaatalarm is een initiatief van de Klimaat Coalitie. Daarin werken verschillende organisaties samen, waaronder Milieudefensie, FNV, Greenpeace en de Woonbond. 

In je achterhoofd

Hoort er een concreet stemadvies bij? „Wij noemen geen partij”, antwoordt Arentsen, „Het is aan de mensen zelf. Er zijn in ieder geval genoeg partijen die milieu in hun programma hebben staan. Wat ons betreft is het vooral van belang dat je het meeneemt in je overwegingen als je naar het stemhokje gaat, dat je in je achterhoofd houdt dat er iets als een klimaatcrisis is.”

Er kwamen vanmiddag heel wat omwonenden naar hun raam of balkon. „De reacties waren best positief”, merkte Rob Arentsen, „En het was nog gezellig ook!”


Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden