Lazise Hillebregt - fractievoorzitter D66.
Lazise Hillebregt - fractievoorzitter D66. ©maartenheijenk.nl

D66 in Dronten blij met succes: „Ik vind Sigrid Kaag zelf ook fantastisch”

Algemeen

SWIFTERBANT - D66 is sinds gisteren landelijk de tweede partij en in de gemeente Dronten de derde. Lazise Hillebregt uit Swifterbant is fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Dronten. „Ik heb heel erg genoten van de uitslag”, vertelt zij.

Heb jij je baan al opgezegd zodat je volgend jaar na de gemeenteraadsverkiezingen wethouder kunt worden?
Lazise Hillebregt: „Nee, dat heb ik niet gedaan. Maar ik heb wel heel erg genoten van de uitslag van gisteren.”

Wat is jouw reactie op de verkiezingsuitslag?
„Ik vind Sigrid Kaag zelf ook fantastisch. Je ziet dat waar je zelf voor staat en wat jij belangrijk vindt - je eigen vrijheid en mensen mogen zelf kiezen - dat zoveel Nederlanders dat ook vinden. Dat vind ik ècht fantastisch. Dat is wat ik van gisteravond vasthield, dat vond ik heel bijzonder en daar werd ik heel blij van.”

Is het alleen het Sigrid-Kaageffect?
„Het is beide. Ik denk dat Sigrid een hele sterke vrouw is en heel goed weet te verwoorden waar we voor staan. Ze is denk ik charismatisch, in ieder geval voor mij. Maar ik ben natuurlijk niet helemaal objectief.”

Wat is het nog meer?
„Het is zeker ook het geluid van D66. Het is waar we voor staan: klimaatverandering, onderwijs, voor elkaar zorgen.”

Jullie waren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de vijfde partij in Dronten. Vertaal deze uitslag eens naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.
„Dat vind ik lastig. Ik weet niet of je die landelijke groei lokaal terugziet. Al is dat wel wat je hoopt natuurlijk. Je ziet in Dronten ook een duidelijke stem voor rechts, voor Forum voor Democratie, PVV en JA 21. Dat zijn drie partijen die nu niet in de raad zitten en ik weet niet of ze mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Het wordt interessant om te zien of er een geluid van die drie partijen komt.”

Verkiezingsuitslag Dronten