Schetsontwerp Rietweg
Schetsontwerp Rietweg Buro SRO

Gemeente Dronten neemt nog deze maand besluit over ‘Polenhotel’ aan Rietweg

Gemeente

DRONTEN - B en W hadden aangekondigd dat ze ‘begin 2021’ met informatie zouden komen over het plan voor huisvesting van 300 arbeidsmigranten aan de Rietweg. „Het college neemt hierover binnenkort een besluit”, meldt een woordvoerster desgevraagd.

Projectontwikkelaar Erik Kroezen is van plan een ‘Polenhotel’ te bouwen op het voormalige perceel van GroenRijk op de hoek van de Dronterweg en de Rietweg. In november informeerde hij de buurt. Aan de gemeente heeft hij gevraagd om medewerking aan het wijzigen van het bestemmingsplan.

Brief

Het gemeentebestuur had de gemeenteraad beloofd om aan het begin van dit jaar met informatie te komen over de verdere behandeling van dat principeverzoek. Een brief over dit onderwerp is volgens het college inmiddels in de maak.

Omwonenden meldden vorige maand dat de gemeente het plan voorlopig geparkeerd heeft. Zij hebben de gemeente erop gewezen dat het plan niet te rijmen is met de gemeentelijke structuurvisie, welstandsnota en woonvisie. Het betekent volgens hen dat eerst al deze plannen gewijzigd moeten worden, voor er sprake kan zijn van een nieuw bestemmingsplan.

Rietweg

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden