Kiezers konden de entree in Dronten-west moeilijk vinden.
Kiezers konden de entree in Dronten-west moeilijk vinden. ©maartenheijenk.nl

Eigenlijk alleen in Dronten-west ergernissen over stemlokaal: „Moeilijk te vinden”

Algemeen

DRONTEN - De voorzitters van de diverse stembureaus in de gemeente Dronten maken in hun processen verbaal nauwelijks melding van ergernissen bij kiezers. Alleen bij sportzaal De Beurs in Dronten-west klaagden nogal wat kiezers over de bereikbaarheid.

„Het stembureau was slecht vindbaar”, schrijft de voorzitter van het stembureau in Dronten-west. Mensen liepen daar rondjes om het gebouw om de ingang te vinden. Na maandag werden er extra borden geplaatst en een hek tussen de apotheek en het schoolplein. Daardoor waren er dinsdag minder klachten.

Eén stembureau

Verschillende kiezers beklaagden zich erover dat er maandag en dinsdag in heel Dronten slechts één stembureau open was. Sommigen vonden dat niet goed was bekendgemaakt dat ze uitsluitend in Dronten-west terecht konden. 

Een enkeling was de kiezerspas of het identiteitsbewijs vergeten of kwijtgeraakt. Ook waren er een paar administratieve problemen met kiezerspassen.

Persoonlijke irritaties

Hier en daar had een stembureau te maken met persoonlijke irritaties. In sportzaal De Stal beende woensdagavond een inwoner boos weg na het verzoek om de handen te desinfecteren. Deze persoon heeft niet gestemd.

In kerkcentrum De Ark wilde iemand een begeleider meenemen het stemhokje in. Deze inwoner was beledigd toen dit verboden werd.

In Dronten-west klaagde één stemmer omdat er geen goede afscheiding van het stemhokje en daardoor geen privacy was.

Verkiezingsuitslag Dronten

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden