De bushaltes aan de Industrieweg in Swifterbant.
De bushaltes aan de Industrieweg in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Bushaltes Industrieweg lijken voorlopig gered: „Wordt echt gebruik van gemaakt”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten en verkeerstechnisch bureau Arcadis hebben overwogen om de bushaltes aan de Industrieweg in Swifterbant op te heffen. Tijdens een digitaal gesprek met dorpsbewoners werd dat idee hen maandag uit het hoofd gepraat.

De Industrieweg moet een representatieve entree voor Swifterbant worden. De bushaltes staan in de weg, want er moet ook een voetpad naar die bushaltes en daarvoor is de straat eigenlijk te smal. 

Forse investering

De gemeente opperde daarom maandag de mogelijkheid om de haltes aan weerszijden van de straat te schrappen. „Er is geconstateerd dat ze weinig gebruikt worden. En het vergt een forse investering om ze weer terug te brengen”, zei Patrick de Groot van Arcadis.

„Het is wel de dichtstbijzijnde bushalte voor de hele Bloemenzoomwijk”, diende bewoonster Anouschka de Wild hem van repliek, „Er wordt ècht gebruik van gemaakt, ook door scholieren.”

Voetpad

Patrick de Groot legde zich daarbij neer. Hij toonde vervolgens tekeningen, waarbij vanaf de Lange Streek een voetpad naar de bushalte is ingetekend: „Zodat de bushalte door voetgangers vanuit het dorp veilig bereikt kan worden.”

Er is op dit gedeelte van de Industrieweg geen ruimte voor een vrijliggend fietspad. In plaats daarvan komen er voor de fietsers asfaltstroken met een afwijkende kleur. „En we zorgen ervoor dat de bus niet op de fietsstrook hoeft te stoppen”, aldus De Groot, „Zodat fietsers er veilig langs kunnen.”